top of page

Aktuális Programjaink

what it is yet a dream map - FB cover.jpeg

Kedves látogatók,

sajnos a mai napon (dec.14.) áramszünet miatt a galéria zárva tart. Ellenben szombaton szeretettel várunk mindenkit este 8-tól egy különleges tárlatvezetésre, valamint karácsonyi butikunkba már délután 3-tól!

Kövessétek az eseményt:

https://fb.me/e/3dtAIsT8R

»What it is, Yet a Dream-map«

 

NYITVATARTÁS:

December 19. és január 9. között a kiállítás az ünnepek miatt zárva tart.

A kiállítás előzetes bejelentkezés alapján egyéb időpontokban is látogatható. Időpontot a +3630 456 3222-es vagy a +3620 361 8929-es telefonszámon lehet egyeztetni.

HÉTFŐ: ZÁRVA

KEDD: 15:00 - 19:00

SZERDA: 15:00 - 19:00

CSÜTÖRTÖK: 15:00 - 19:00

PÉNTEK: ZÁRVA

SZOMBAT: ZÁRVA

VASÁRNAP: ZÁRVA

 

A kiállítás látogatható: 2022. november 25 - 2023. január 23.

 

Megnyitó: 2022. november 25. péntek 19:00
Helyszín: aqb Project Space, utána afterparty az aqb NEST-ben

A "What it is, Yet a Dream-map" egy nemzetközi csoportos kiállítás, amely performatív és médiaművészeti hang- és térinstallációkat, valamint spekulatív művészeti projekteket mutat be. A műalkotások Adrienne Rich feminista írónő verséből kiindulva a testiség - tárgyak, terek, hangok - alternatív gondolkodásmódjaival foglalkoznak. Mégpedig akképpen, hogy a szobrászati tárgyak megformálásával játszanak, queeresítik a teret, imaginálják a politikum fizikai megjelenését, valamint megteremtik a városok és államok alternatív észlelésmódjait. A kiállítás - amely a művészetet veszi alapul ahhoz, hogy felvázolja a bevett gondolkodásmódok alternatíváit - felhívás az utópisztikus gondolkodásra. Az eltérő tudományágakra reflektáló műalkotások nem a lehetséges jövők konkrét példáinak bemutatásához kínálnak kiindulópontot, hanem világunk jelenlegi problémáihoz és válságaihoz, és az alternatívák "álom-térképeként" szolgálnak.

Kiállító művészek:
Anna Schiefer & Björn Kühn, Bartosz Dolhun, Flaviu Cacoveanu, Fulterer & Scherrer, LAND3C, Laureta Hajrullahu, Lőrinc Borsos, Luz Olivares Capelle, Maja Bojanić, Marie-Andrée Pellerin, Mette Sterre, Naomi Moonlion, Zosia Hołubowska

Kurátor:
Maximilian Lehner

Az afterparty fellépői:
The Stanley Maneuver, esze_veszett, Diszkó Jánossal (Szőke Gábor Miklós János)

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap, Osztrák Kulturális Minisztérium

bottom of page