MUNKATÁRSAINK

OPERATÍV
Wolfgang Bartesch

Az art quarter budapest alapítója és tulajdonosa.

Kukla Krisztián

Az art quarter budapest művészeti vezetője.

Magyar Dorottya

Az art quarter budapest program menedzsere és a művészeti rezidencia program koordinátora.

 
Bencze Péter

Az aqb Project Space kiállítási menedzsere.

Magócsi Anikó

PR, kommunikáció és sajtófelelős.

KURATÓRIUMOK
Vizuális Művészet
Timár Katalin
 

Timár Katalin kurátor és művészetelmélettel foglalkozó szakember. A budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum kurátora, ahol számos önálló kiállítást (Jeanne van Heeswijk, 2004; João Penalva, 2005; Wood and Harrison, 2006; Simon Starling, 2008; stb.) és tematikus kiállítást (Budapest Box, 2002, Hegyi Dórával; Félreérthetetlen mondatok, 2010; A hős, a hősnő és a szerző, 2012; stb.) rendezett.

 

Tagja volt a Cultural Territories (GfZK, Leipzig, 2003), a The Last East-European Show (Museum pf Contemporary Art, Belgrád, 2003), és a Gender / Art / Net (Berlin, 2008) kurátori csapatának. 1999 és 2001 között az OTKA támogatásával (az ELTE Esztétika Tanszékén) működő kortárs művészetelméleti kutatócsoport alapító tagja volt. Program igazgatója volt többek között az Ethics and Visuality: Constructing Social Space (Douglas Crimp-pel és Horányi Attilával, 2000).

 

2007-ben az 52. Velencei Biennále magyar pavilonjának volt a kurátora, amely elnyerte a legjobb nemzeti pavilonnak járó Arany Oroszlán díjat (kiállító művész Andreas Fogarasi). 1999-ben Getty ösztöndíjat, 2000-ben CEU Doctoral Support Grant-ot, 2001-ben Henry Moore kutatói ösztöndíjat kapott. Számos nemzetközi fórumon adott elő, többek között a Royal College of Art és a Goldsmiths College kurátori kurzusán (London), a Tent-ben (Rotterdam), a Zacheta Galériában (Varsó), a CIHA és az AICA kongresszusán, stb.

 

Szerkesztőként, illetve szerzőként számos publikáció fűződik a nevéhez (Artmargins, Springerin, Circa Magazine, etc.). A nyelvtudományok doktora (PhD). A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán oktat művészettörténetet és elméletet.

 

 

Petrányi Zsolt

1966-ban született Budapesten, ahol azóta is él. Művészettörténeti tanulmányait követően 1996-ban a budapesti Műcsarnok kortárs művészeti kurátora lett. Érdeklődésének homlokterében a ’90-es évek Magyarországának fiatal, feltörekvő művészgenerációja állt. Később a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet igazgatójaként fontos nemzetközi projekteket vezetett. Ebben az időben ő volt a Velencei Biennálé magyar pavilonjában szereplő Kis Varsó csoport komoly szakmai vitákat kiváltó kiállításának kurátora.

 

2005-ben a Műcsarnok igazgatójává választották, ahol nagyformátumú egyéni és csoportos kiállításokat rendezett az intézmény saját produkciójaként. 2011 óta a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének osztályvezetője, emellett művészeti menedzsmentet tanít az International Business Schoolban.

 

 

Sugár János

Sugár János (szül. 1958) a Magyar Képzőművészeti Akadémia szobrász szakán végzett. Már tanulmányai alatt aktívan részt vett az Indigo – egy interdiszciplináris underground alkotócsoport- kiállításaiban és performanszaiban. Munkái az installációk, performanszok, film és videó művészet körébe esnek.

 

Az 1980-as évek közepe óta vesz részt hazai és nemzetközi kiállításokon, 1992-ben szerepelt a Documenta IX kiállításon Kasselben, 1996-ban a Manifesta I.-en Rotterdamban. 1994-ben az Artslink rezidens művésze volt a Cleveland Institute of Art-ban

SPATIAL SOUND INSTITUTE Kuratóriuma
Zenei és Hangművészet
 
Nicolas Boritch

 

Joe Muggs

 

Dasha Rush

 

Luis Manuel Garcia

 

Marco Donnarumma

 

Robert Lippok

Cirkusz
Glass Benjamin

Az “offline:ontheater” nevű színház-cirkuszi társulat vezetője, 2001 óta több sikeres magyarországi és svájci produkció megvalósítója. A társulat munkái közül több helyspecifikus előadásként, pl. használaton kívüli ipari csarnokokban jött létre. A produkciók különleges elemei a Benjamin Glass által készített szobrászati installációk, melyek az előadások színpadképét és díszleteit alkotják. A színház- és cirkuszművészet kontextusából kiragadva ezek az installációk önálló műalkotásokként is értelmezhetőek. 

www.offlineon.eu