Nuit Blanche

AQB Fehér éjszakák=Nuit Blanche=Exhibition and Party

AQB Fehér éjszakák/Nuit Blanche/Exhibition and Party

AQB Fehér éjszakák//Nuit Blanche//Exhibition and Party

AQB Fehér éjszakák↦Nuit Blanche↦Exhibition & Party

 

A nyárnyitó összművészeti eseményen az AQB műteremház megnyitja kapuit. A közönség megismerheti az itt készült műveket, az alkotótereket, a helyhez kapcsolódó installációkat, az itt alkotó magyar és külföldi fiatal művészeket, sőt együtt is bulizhat velük. Az este folyamán lesz kortárs cirkusz, performansz, kiállítás megnyitó, étel-ital, zene és a csillagos nyári égbolt.

A budafoki egykori sörgyár helyén létesült Art Quarter Budapest évek óta nyújt színvonalas műtermi közeget hazai és külföldi rezidens művészek számára.

 

Az Art Quarter Budapest egy nemzetközi kortárs művészeti rezidenciaközpont, mely egy ipari műemlék folyamatos, célirányos és környezettudatos rekultivációja által kiváló infrastrukturális körülményeket teremt a házban dolgozó művészek számára. Nemzetközileg elismert kurátorok biztosítják a házban zajló kutatási és alkotó tevékenység megbízhatóan magas színvonalát, valamint a különböző területeken dolgozó nemzetközi művészek (és kurátorok) folyamatos fluktuációját, mely az inspiráló szellemi közeg záloga.

 

Helyszín: AQB (Art Quarter Budapest), 1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.

Időpont: 2014. jún. 14. (szombat), 18.30-tól éjfélig

 

Program:

 

offline: ontheater  - Újcirkusz a régi sörgyár homlokzatán (az est folyamán több előadás)

Lucie Mičíková (CZ), Zuzana Žabková (SK) rezidens művészek performansza

Az AQB művészeinek kiállításmegnyitója - 4. emelet

Mátrai Erik Szpotkapu (2011) installációja a Sörgyár régi szárnyában

Parti // Zene az udvaron //

 

offline: ontheater http://www.offlineon.eu/  „A tánc, a mozgás és a színház kifejezőeszközeit használjuk különleges képek és hangulatok születéséhez, létrehozva a saját világunkat.”

 

Lucie Mičíková (CZ), Zuzana Žabková (SK) http://luciemicikova.blogspot.com/; http://uzanazabkova.blogspot.com/    A két rezidens művész a budafoki helyszínen talált tárgyakból hozzák létre különleges hangzásvilágú, helyspecifikus performanszukat.

 

 

ART=WORK  - az AQB művészeinek kiállítása

 

A kiállítás helyszínei: AQB főépület – 4. emelet, AQB régi szárny - 1. emelet

A kiállítás időtartama: 2014. június 14 - július 5.

A kiállítás nyitva tartása: csütörtökönként 15-20 óra között, illetve előzetes egyeztetés alapján: Wolfgang Bartesch: wb@aqb.hu; Lóky Tamás: loky@aqb.hu

 

Művészek: Christa Bartesch (D), Borsos Lőrinc, Brückner János, Halász Péter Tamás, Mirela Joja (RO), Jan Lesák (CZ), Mátrai Erik, Lucie Mičíková (CZ), Richter Zsuzsa, Szenteleki Gábor, Tóth Márton Emil, Zuzana Žabková (SK)

Kurátorok: Mészáros Zsolt és Szabó Noémi


Web: http://haggenmacher.hu/