top of page

Stirrings Still

October, 2019
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Stirrings Still
Stirrings Still
press to zoom

Fotók/Photos:József Rosta

 

Még mindig már nem

A kiállítás jövőt és múltat egymásba vetítő címe Samuel Beckett utolsó prózai szövegének, a Stirrings Still-nek a parafrázisa. Beckett az önmegfigyelés és az önreflexió testamentumszerű, a nyelv határait egyszerűségben és sűrítettségben megcélzó elbeszélését alkotta meg. Az állandósult nyughatatlanság képzetei, valamint az olvasás és írás ezúttal közös vonatkozási pontokként szerepelnek a képzőművészeti alkotótevékenység kérdései kapcsán. Mi szab határt a mindig javítani óhajtó művészi alkotótevékenységnek, mitől minősül késznek egy mű?

A tárlat résztvevőit az aqb egy évtizeddel ezelőtti születésénél bábáskodó Klimó Károly kérte fel, hogy osztozzanak a kiállítótéren. A csoportos kiállítás olyan műveket és helyspecifikus installációkat állít egymással párbeszédbe, amelyek kifejezetten a Stirrings Still alapszólamára, az önmegfigyelésre, a meghasadtságra és az időbeliségre vonatkoznak.

Kiállító művészek: Gerhes Gábor, Károlyi Zsigmond, Klimó Károly, Komoróczky Tamás, Lovas Ilona, Szíj Kamilla

A kiállítást megnyitja: Enyedi Ildikó

Kurátor: Kukla Krisztián

Helyszín: aqb Project Space (1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.)

Megtekinthető: 2019.10.01 - 2019.11.10.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Stirrings Still

The title of the exhibition is borrowed from Samuel Beckett’s eponymous final prose piece. In this text, Beckett engendered a testamentary narrative of introspection and self-reflection, pushing the boundaries of language in its simplicity and dense brevity. The notions of incessant restlessness as well as reading and writing are featured this time as common points of reference with regard to questions related to creative artistic pursuits. What confines creative pursuits, ever set on improving? When does a piece of art qualify as complete?

Having provided invaluable assistance in the birth of aqb a decade ago, Károly Klimó has now invited five artists to share the exhibition space. The group show positions such pieces and
site-specific installations in a dialogical context that explicitly reflect on the fundamental motifs of Stirrings Still: introspection, disjointedness and temporality.

Exhibiting artists: Gábor Gerhes, Zsigmond Károlyi, Károly Klimó, Tamás Komoróczky, Ilona Lovas, Kamilla Szíj

Opening speech: Ildikó Enyedi

Curated by: Krisztián Kukla

Venue: aqb Project Space (1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.)

On view: 1 October - 10 November, 2019

bottom of page