Rózsavölgyi Csokoládé

15 éve készítünk csokoládét a világ különböző tájairól származó kakaóbabokból, amiket a belvárosi Királyi Pál utcai boltunkban és a tavaly itt helyben, a csokoládégyárunk közepén nyílt csokoládézóban is megkóstolhatják. Itt dolgozzuk fel venezuelai, madagaszkári, nicaraguai, ecuadori, perui, mexikói, tanzániai, kongói, sao tomei és ugandai kakaóbabjainkat, és aztán itt készülnek ezekből a csokoládékból a bonbonok, táblák, szobrok, forró csokoládék, drazsék, torták, fagylaltok és még sok minden. 

 

Miután megérkezik a kakaóbab, elkezdődik a feldolgozás. A kakaóbabokat először tisztítjuk, aztán kíméletesen pörköljük, lehéjazzuk, hengereljük majd belekerül egy golyósmalomba aztán egy örlő-konsírozó gépbe, és ott is marad jó néhány óráig/napig. A kakaómassza egy darabig önmagában majd a bio nádcukorral kiegészítve örlődik a gépben, hogy a csokoládé szemcsemérete lecsökkenjen a kívánatos méretűre. 

 

A kíméletes pörkölésnek és örlésnek köszönhetően ezeknek a kakaóbaboknak az ízéből nem veszítünk semmit. Csokoládéinkat a londoni Academy of Chocolate 2009-es, 2011-es, 2013-as és 2015-ös versenyén ezüst és bronzéremmel is jutalmazták a Bean-to-Bar Best Dark Bar főkategóriában. 2016-ban megkaptuk a Design Management Díjat, 2015-ben a Macaron díjat, 2016-ban a párizsi Grand Cru Venezuela nagydíjat, a Financial Times az 5 legjobb csokoládékészíőnek sorolt minket Európában, a Condee Nast Traveller pedig a 10 legjobbnak a világon…

CONTACT

 

Address: 1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.

 

E-mail: md@aqb.hu

 

Phone: +36 30 456-3222

 

 

aqb Project Space OPENING HOURS

 

 Tuesday - Friday 2 pm - 6 pm

FOLLOW US

  • Facebook
  • Instagram
  • Vimeo

© 2020 art quarter budapest - Privacy Policy