Rózsavölgyi Csokoládé

Műhelyünk átköltözött Budafokra a régi Haggenmacher sörgyár épületébe. Itt dolgozzuk fel venezuelai, madagaszkári, nicaraguai és perui kakaóbabjainkat aztán itt készülnek ezekből a csokoládékból a bonbonok, táblák, szobrok, forró csokoládék, drazsék és még sok minden. 

 

Miután megérkezik a kakaóbab, elkezdődik a feldolgozás. A kakaóbabokat először tisztítjuk, aztán kíméletesen pörköljük, lehéjazzuk, hengereljük majd belekerül egy golyósmalomba aztán egy örlő-konsírozó gépbe, és ott is marad jó néhány óráig. A kakaómassza egy darabig önmagában majd a bio nádcukorral kiegészítve örlődik a gépben, hogy a csokoládé szemcsemérete lecsökkenjen a kívánatos méretűre. 

 

A kíméletes pörkölésnek és örlésnek köszönhetően ezeknek a kakaóbaboknak az ízéből nem veszítünk semmit. Csokoládéinkat a londoni Academy of Chocolate 2011-es, 2013-as és 2015-ös versenyén ezüst és bronzéremmel is jutalmazták a Bean-to-Bar Best Dark Bar főkategóriában. 

 

Boltunk a Királyi Pál utcában hétfőtől péntekig 10.30-tól 18.30-ig van nyitva, egy fél órás ebédszünettel amely

13.00-13.30-ig tart. Szombatonként 12.00-18.00-ig vagyunk nyitva. 

CONTACT

 

Address: 1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.

 

E-mail: md@aqb.hu

 

Phone: +36 30 456-3222

FOLLOW US

  • Facebook
  • Instagram
  • Vimeo

© 2018 art quarter budapest - Privacy Policy